Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Kan jeg få dekket førerkort av NAV?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Akk for tiden så bort jeg hos min mor sammen med min storebror. Forbi oss så det kun 2 busser om dagen og skjeldent man får sitte på pga skoleelver skal først og fremst. Mamma har eller liten mulighet til og kjøre meg til og fra steder. Søker jobber men pga mangel av lappen er det svært få som vill. Bor ikke akuratt sentralt. Min bror har nå ikke lappen. så egt er jeg da avhengig av førerkort for og komme meg til og fra og faktisk være intresang på arbeidsmarkedet. Merker godt at få vil ha folk uten lappen som ikke bor sentralt. Så det jeg lurte på er om jeg evt kunne søkt nav om ett lån på ca 16 tusen til førerkort gjennom en evt sosialstønad.? Vil da også si at dette jo også påfører meg ganske mye psykisk for tiden også.. føler jeg bare står fast i livet kan du si... min mor kan ikke kjøre meg hele tiden pga av egen helse osv og har ikke akk råd selv heller pga mangler jobb.

Besvart 12.03.2018 10:06
 

Svar
Hei.

Hvis du ikke allerede har gjort det, så må først du registrere deg som arbeidssøker på nav.no.

De fleste er i stand til å finne ny jobb på egenhånd. Det er også NAVs utgangspunkt.

Etter at du har registrert deg gjør vi følgende:

  • ser på CV-en din og andre opplysninger vi har om deg. Vi sjekker jobbønskene dine mot ledige stillinger, og arbeidsgivere kan finne deg i CV-basen.
  • vurderer om du har behov for hjelp til å komme i jobb, eller om vi mener du klarer deg på egen hånd. Vi sender deg denne vurderingen i et brev.
  • kontakter deg hvis vi ønsker en jobbsamtale eller kaller deg inn til et informasjonsmøte om jobbsøking.

Etter at du har registrert deg, er det viktig at du kommer i gang med jobbsøking så fort som mulig.

Du kan sende inn en skriftlig søknad om å få dekket førerkort, så vil en saksbehandler ved ditt lokale NAV kontor vurdere dette. Det finnes ikke et eget søknadsskjema for dette.

Ring oss på 55 55 33 33, for mer informasjon og veiledning.

Ønsker deg lykke til videre med jobbsøkingen! :-)

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke råd til egen bolig? Du kan ha krav på bostøtte!

Flytte (colourbox.com)

Har du svak økonomi kan du få hjelp av Husbanken og kommunen til å skaffe deg bolig. Kan DU få støtte? Les mer om hvem som er støtteberettighet her.

Les mer

JobbX hjelper deg med jobbsøking

JobbX

Usikker på hva slags jobber du kan søke? Søkt mange jobber uten å få napp? Trenger du hjelp til å skrive jobbsøknad eller er du usikker på hva som skal være med i CVen? JobbX hjelper ungdom med jobbsøking. Kanskje de kan hjelpe deg?

Les mer

Slik finner du den første jobben din

Avisbud (foto: ung.no)

"Jeg vil ha en jobb, men er litt sjenert og tør ikke bare gå å spørre om jobb." Mange som aldri har hatt jobb før spør oss om hvordan de skal gå fram for å finne en jobb. Her får du noen gode tips!

Les mer

Hvor kan jeg søke økonomisk støtte?

Penger og verktøy. (www.colourbox.com)

Her får du svar på hvilken støtte du har krav på om du flytter hjemmefra, er ferdig med videregående, er student eller gravid.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort