Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få dekket bil og førerkort via NAV?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har barneleddgikt og sliter mye om morgningen. Jeg er snart ferdig med min utdannelse, men det eneste som gjenstår er førerkortet. Jeg kjenner noen som der igjen kjenner ei annen som fikk sitt førerkort dekket av NAV siden hun søkte om bil hos NAV. Hun sliter med noe som gjorde at hun fikk både kortet og bil dekket. Kan jeg også søke om det? Jeg er veldig stiv og hadde trengt en varm bil å sette meg i for å komme meg på jobb.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

De fleste vil ikke få dette dekket av NAV, men etter en helhetsvurdering kan man i særlige tilfeller få støtte til førerkort. Det er ikke mulig å gi et ja/nei svar nettopp på grunn av det vurderes i hver enkelt tilfelle av NAV kontoret.

Behovet for førerkort må være sterkt knyttet til en arbeidsmulighet, siden NAV jobber først og fremst med å få flest mulig ut i arbeid.

Ring oss gjerne på 55 55 33 33, tastevalg 2, hvis du ønsker å snakke mer om dette med oss :-)

Når det gjelder spørsmål om bil, så kan du ringe NAV Hjelpemiddelsentral. Klikk på lenkene så får du mer informasjon om bilstønad, og du finner kontaktinformasjon til bilsenteret i din region.

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort