Hopp til hovedinnholdet

Hei ! Hvordan kan jeg klage på en praktisk førerprøve ?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei,Jeg hadde oppkjøring for 2 gang i dag men besto ikke. Han nevnte kun 2 ting hvorfor jeg strøyk. Og skrev på tilbakemeldingen at sikkerhetskontrollen var for dårlig besvart + noen andre ting. Men Er det et grunnlag for stryk? Hørt flere sier at de spørsmålene egentlig ikke teller så mye ,og mange består selv om de ikke klarer de enkleste spørsmålene. Men jeg skjønner selv hvorfor jeg strøyk, og mye var pga sensor som dreiv å fikla rundt i hanskerommet,dreiv med telefonen sin og slike ting å forstyrra meg noe enormt. Han var også kjempe sur, sa ingenting utenom hvor jeg skulle kjøre ,og det gjorde meg enda mere nervøs og redd. men noe jeg syntes var litt dumt var at jeg ikke engang fikk forklare eller snakke om hva jeg syntes gikk galt. Det fikk jeg gjøre på forrige oppkjøring. Så er dette noe grunn til å klage på? For jeg syntes ikke en sensor skal være sånn, og heller ikke drive å røyke mens vi står ute og jeg skal forklare de spørsmålene jeg fikk. Og hva hjelper det å klage?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du ble lei deg når du ikke besto prøven. Det du kan gjøre er å henvende deg skriftlig til den trafikkstasjonen du hadde førerprøven hos og komme med argumenter for hvorfor du mener sensor gjorde feil og komme med dine argumenter som gjorde at du ble distrahert under prøven.Om du kommer til å få medhold kan jeg ikke si noe om. På neste prøve kan du høre om du kan få ha med deg trafikklæreren din under prøven. 


Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette må du gjennom for å få førerkort for bil

Frontspeil i bil (colourbox.com)

Alle som skal ta lappen, må gjennom fire trinn som skal bidra til å bringe deg fram mot førerprøven. Les mer om hvordan du får førerkort for bil her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort