Hopp til hovedinnholdet

Mistenkt for promillekjøring - hva skjer videre? 

Gutt 17 år
 

Spørsmål

gutt 17 jeg er mistenkt for å fylle kjørt med bil. Jeg kjørte ikke men, passasjeren i bilen sa at eg kjørte bilen. skjoføren stakk av fra politiet . jeg blei henta senere på kvelden av politiet eg hadde promille så eg lurer på hva som kommer til å skje

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du allerede har vært i kontakt med politiet, og at de kanskje har en mistanke mot deg. Det vil være opp til politiet å etterforske saken, for å finne ut om noen har gjort noe straffbart. De vil da typisk snakke med mistenkte, vitner og lete etter andre bevis. 

Du må gi din forklaring om hva som skjedde til politiet når det er rettet falske anklager mot deg.

Dersom politiets etterforskning ender med at de mener du har gjort noe straffbart, vil de gjerne ta saken videre til domstolen. Man har ikke krav på offentlig betalt forsvarer i promillesaker som skal pådømmes i tingretten. Du kan lese mer om hva det innebærer å være siktet eller tiltalt her. Du har likevel krav på å ha en forsvarer, men du må da betale for det selv.

I en av artiklene jeg har lagt ved kan du lese om hvordan en rettssak foregår. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Nærbilde av gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

- Kjører med promille

Fyllekjøring (colourbox.com)

Jeg var på fest og fikk låne bilen til en kamerat for å kjøre og hente noen andre, siden jeg hadde drukket minst to-tre halvlitere, bare. Hvor strenge straffer er det for å kjøre når man bare er litt brisen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort