Hopp til hovedinnholdet

Vennen min trenger førerkortet tilbake, hva kan jeg gjøre ?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei har en god venn som mistet lappen for å kjøre altfor fort. Man har nå vert uten sertifikatet i to år og skal søke ny vandel for å få lov til å ta bilder til St igjen. Han har rotet seg opp i stoffbruk altså han hadde en joint i mars. Når han søkte vandel så fikk han da svar at siden han ble tatt med 0.5g hasj i mars så fikk han ikke godkjent vandel og kan tidligst søke om godkjenning av vandel mars 2019. Jeg vet at kameraten min ikke har ett stoffproblem, men at politiet mener noe annet. Jeg vet at denne personen sliter med bipolar lidelse og at det at han måtte vente enda ett år på sertifikatet sliter veldig mye. Dette har gjort ett veldig utslag på personen psykisk og at dette har ført til selvmordstanker. Han har måtte funnet ny jobb ny plass og bo som følger av dette. Denne personen er veldig avhengig av å kunne bruke bil i hverdagen i den nye jobben. Er det noe som kan gjøres slik at personen ikke må vente enda ett år på sertifikatet? Dette ender nok med oppsigelse

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er politiet som kan avgjøre om man kan få nedsatt sperrefrist. Han bør ta kontakt med legen sin og be om hjelp videre derfra. Hvis legen kan godkjenne helse, kan han søke politiet om å få godkjent vandel.


Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

Har du mistet eller blitt frastjålet førerkortet?

Roter bort førerkort (foto: ung.no)

Har du blitt frastjålet førerkortet ditt, eller rett og slett klart å rote det bort? Hva gjør du da?

Les mer

Astrid (20) hadde røyka hasj én gang

Jente røyker

Astrid ble nektet videreutdanning i militæret fordi hun ble tatt med spor av hasj i urinprøven.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort