Hopp til hovedinnholdet

Hvor lenge må jeg vente før jeg kan ta teoriprøven etter at jeg ikke besto

Jente 17 år
 

Spørsmål

Heihei! Jeg fyller 18 nå snart, men har enda ikke bestått teoriprøven. Jeg strøk for første gang i dag, og siden det står i reglene at man må vente i to uker før man kan ta teoriprøven igjen, så lurer jeg bare på om det absolutt må ha gått 14 dager? Det vil si, jeg dro på stasjonen idag (fredag - 15.juni), kan jeg dra på stasjonen igjen (fredag - 29.juni)? Eller må jeg vente til for eksempel førstkommende mandag, som er 2.juli? Håper du svarer så fort som mulig. Trenger å bestå teorien kjapt. (Har alltid vært en person som må gjøre ting unnagjort så fort som mulig, men siden jeg har utsatt det så lenge, så er det på tide at jeg snart består. Takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det må gå 14 dager, og hvis det var en fredag så kan du ta den den fredagen to uker etter. Det står dato nederst på arket du fikk med deg med resultatet av prøven.


Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Teoriprøve for personbil (klasse B)

Trafikkskliter (ung.no)

Usikker på når du kan melde deg opp til teoriprøven? Og hvor mange prosent må du ha riktig for å bestå prøven? Få svar på alt du lurer på om teoriprøven for personbil (klasse B) her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort