Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre med bilen min lovlig ?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har akkurat kjøpt meg bil nå som jeg har fylt 18 år. (2007 BMW 3 Serie M3) Jeg har et par spørsmål om ting jeg kan gjøre med bilen. 1. Hvor mye kan jeg trimme den til det er ulovlig hvis ikke ulovlig i det hele tatt? 2. Kan jeg ta av skiltet i fronten av bilen, og legge det i frontruta? 3. Kan jeg flytte skiltet foran? (for eksempel å flytte det fra original plass til hjørne av front-støtfangeren?) 4. Kan jeg tinte/sote frontlykter og baklykter? Det var alle spørsmålene mine. :)

Besvart 13.09.2018 09:35
 

Svar
Hei

1. Du kan chiptune den, hør med noen som driver med dette og se på mulighetene dine for dette. 2 og 3. Nei, du kan ikke ha skiltet i frontrute eller flytte det på siden. 4. Når det gjelder soting av selve rutene er dette lov i noen grad, men ikke lyktene. Har du flere spørsmål om dette, kan du ringe Statens vegvesen på telefon 22 07 30 00 og be om teknisk. Der kan du høre mer om hva som er lov å gjøre og ikke med bilen din.  


Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette må du vite når du skal kjøpe bil

Kjøpe bil? (ung.no)

Skal du kjøpe din første bil, men lurer på hva du må huske på? Ta det med ro! Vi har tipsene du trenger.

Hvis du setter av god tid på undersøkelser før kjøp, minsker du risikoen for problemer etter at du har kjøpt bilen. Vi forklarer deg hva du bør bruke tid på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort