Hopp til hovedinnholdet

Hva innebærer trafikalt grunnkurs ?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg er 16 år gammel og har ennå ikke tatt/gjort trafikalt grunnkurs. Jeg bor i Rogaland og lurte på om jeg kan ta trafikalt grunnkurs + mørkekjøring på januar? Hvor mye vil det koste ca? Jeg lurt også på hvordan systemet til trafikkskoler funker? Eks. Haugeland trafikkskole sier det er 3 kvelder teori for 2000kr. Men det trafikalt grunnkurs er jo 17 timer. Er det sånn jeg må betale helt til jeg har 17 timer eller er det godkjent at jeg bare tar dette tilbudet (trafikalt grunnkurs, 3 kvelder teori) og at det er alt jeg trenger. Altså regnes det fullført når jeg kun tar det ene tilbudet der de tilbyr 3 kvelder trafikalt. Her er en lenke til siden deres: https://www.hauglandtrafikkskole.no/pris/ Når er fristen for mørkekjøring? Og kan jeg ta det før trafikkalt?

Besvart 12.11.2018 11:37
 

Svar
Hei

Trafikalt grunnkurs er det første kurset man må ta før man kan øvelseskjøre. Det har ingen prøver og er på 17 timer. Mørkekjøringsdemonstrasjonen er den avsluttende delen av kurset.Man må delta på alle timene før man får kursbevis. Prisen ligger på ca 3500 ,-


Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette er trafikalt grunnkurs

Trafikalt grunnkurs (colourbox.com)

Før du har lov til å øvelseskjøre privat eller ved en trafikkskole, MÅ du ta trafikalt grunnkurs. Det obligatoriske kurset er på 17 kurstimer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort