Hopp til hovedinnholdet

Tatt i fotoboks. Når kommer boten, og vil jeg miste lappen?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på jeg ble tatt i fotoboks i Halden fastsgrense var 60 og displayet i bilen viste 75eller nærmere 80. Jeg lurer på om når den boten kommer og mister jeg lappen? Har akkurat gått ett år siden jeg fikk lappen.. og jeg lurer på kommer boten på navnet til eier av bilen? Hår det ann å bytte navn til kjører selv? Jente20år

Besvart 04.12.2018 08:54
 

Svar
Hei

Politiet sender først et brev til eier av bilen. Du kan ikke bytte navn til førerens navn. Eieren blir i brevet oppfordret til å opplyse navnet på føreren av bilen. Når det er avklart hvem som kjørte bilen på det aktuelle tidspunktet, sendes et forelegg (bot) til rette person. Basert på opplysningene du gir, vil du antagelig få en bot på 3800 kr eller 5500 kr.

Når det gjelder politiets vurdering av om du skal fratas førerkortet legges tabellen i førerrettforskriften § 2-2 normalt til grunn. I en 60-sone må du da ha kjørt i over 86 km i timen for å miste førerkortet. Det høres dermed ikke ut som du trenger å bekymre deg for å miste lappen.

Du vil antagelig i tillegg få to eller tre prikker på førerkortet, avhengig av om du kjørte i mer eller mindre enn 15 km i timen for fort.

Å få en fartsbot kan skje den beste. Det er fort gjort å være uoppmeksom et øyeblikk. Vitsen med bot og prikkbelastning er jo nettopp at det skal svi litt, slik at man er mer oppmerksom på farten senere. Håper at det får denne effekten på deg:)

Med vennlig hilsen
Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor stor blir trafikkbota?

Bil om vinteren (ung.no)

Hvor stor bot får du egentlig for å kjøre ti kilometer over fartsgrensa?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort