Hopp til hovedinnholdet

Når bør jeg begynne på trafikkskole når jeg skal ta førerkort for bil ?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg ville gjerne spørre om noe. Jeg er 16 år gammel (fyller 17 i Februar), og har nå øvelseskjørt i snart et helt år. Er det for tidlig for meg å begynne å ta kjøretimer og begynne med de obligatoriske kursene (trinnvurderinger og sikkerhetskurs)? Er det slik at man ikke pleier å gi godkjent opplæring dersom eleven begynner så tidlig? Er det altså ikke anbefalt å begynne så tidlig? Har snakket med kjørelærere, men ville gjerne få et svar fra dere også. Jeg er litt redd for å begynne nå ved å kjøpe en hel pakke, men bruke opp alle kjøretimene og ikke komme noe vei fordi jeg begynte for tidlig. Tusen takk for svar!

Besvart 30.11.2018 17:00
 

Svar
Hei

Fint at du har kjørt så mye, vi ønsker at alle som vil ha førerkort når de er 18 år starter å kjøre når de er 16 år og har kjørt ca 4000 km innen de tar førerkort.Så der ligger du bra an. Jeg ville begynt på skolen nå og tatt opplæringen sammen med mer øvelseskjøring privat , tatt teoriprøven så snart som mulig etter fylt 17.5 år så ligger du godt an til å klare førerkort når du er 18 år. Lykke til!


Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette må du gjennom for å få førerkort for bil

Frontspeil i bil (colourbox.com)

Alle som skal ta lappen, må gjennom fire trinn som skal bidra til å bringe deg fram mot førerprøven. Les mer om hvordan du får førerkort for bil her.

Les mer

Alt du bør vite om praktisk førerprøve (oppkjøring)

I bilen på førerprøven (colourbox.com)

Gruer du deg til oppkjøringa? Husk at all oppkjøring til førerkort gjennomføres etter noen generelle regler, uansett hva slags kjøretøy du kjører opp til. Les mer og gjør deg klar!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort