Hopp til hovedinnholdet

Er en moped som går over 45 kmt lovlig å kjøre med A1 førerkort ?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Halloien! Eg er ein gut på 14 som snart skal konfirmere meg. Det har seg sånn at eg har kjøpt meg ein moped som no går i ca. 70-75 km/h. Også er det jo sånn at når du tar lappen på klasse A1 så kan du jo også køyre moped. Eg har lest på nettet at ein moped som går raskere enn 45 km/h blir ansett som ein lett mc. Er det då lovleg å køyre trimma moped, sia det er det samme som ein lett MC? Kanskje den ikkje er konstruert for so høg fart då. Men viss eg f. eks fjernar plomberinga og den går i 60 (Original fart frå forhandler uten plomb.) er det då lovleg, viss eg har lett MC lappen?

Besvart 06.12.2018 09:08
 

Svar
Hei

Hvis du har en moped som ikke er i original stand og er trimmet kan du ikke kjøre denne som en lett motorsykkel selv om du har førerkort for det. Hvis du setter den tilbake i original stand og den fortsatt går over 45kmt kan du lovlig kjøre den med mopedførerkort. En del eldre mopeder har fart over 45 kmt.

Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mopedlappen fra A til Å

Scooter (colourbox.com)

Skal du ta førerkort for moped klasse AM 146? Føreropplæringen for moped innebærer både trafikalt grunnkurs og praktisk kjøreopplæring.

Les mer

- Kjører trimmet moped

Mekker moped (colourbox.com)

Hvorfor er det egentlig ulovlig å trimme mopeden sin? Kan jeg få noen straff for det eller hva skjer hvis jeg blir tatt?

Les mer

Dette har du lov til å kjøre når du er 16 år

To stykker er ute og kjører ATV (colourbox.com)

Kan du kjøre mopedbil eller ATV (tre- eller firehjuling) når du er 16 år? Og har du lov til å kjøre vanlig moped hvis du har traktorlappen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort