Hopp til hovedinnholdet

Hva kan straffen bli for å kjøre uten gyldig lett motorsykkel førerkort ?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Eg er 15 år gammal og alle vennene mine har burdsdag tidlig på året og får ta lett-lappen før sommeren... men jeg har burdsdag i november så får ikkje tatt lappen før våren etter alle vennene mine. Hva vil bli straffen viss jeg blir tatt i å kjøre lettsykkel uten lappen når jeg er 15 år og har trafikalt grunnkurs?

Besvart 07.01.2019 10:02
 

Svar
Hei

Straffen for å kjøre uten gyldig førerkort kan bli bøter, utsettelse på førerkortet og hvis du havner i en trafikkulykke så vil ikke forsikringen dekke skadene. 


Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjørte moped før han var 16

Moped og ungdommer (colourbox.com)

Både store og små lovbrudd medfører konsekvenser. Geir fikk sperrefrist på mopedførerbevis fordi han hadde kjørt ulovlig med moped før han fylte 16 år.

Les mer

Øvingskjøring motorsykkel (A, A1, A2)

Øvelseskjøring motorsykkel

Berre dei som har gjennomført trafikalt grunnkurs har lov å øvingskjøre. Kurset gjer grunnleggjande forståing for trafikk og er utgangspunkt for vidare opplæring. Aldersgrensa for å ta kurset er 15 år.

Les mer

- Kjører moped uten gyldig førerkort

Moped

Jeg fyller ikke 16 før veldig sent på året. Alle andre har begynt å kjøre moped, bare ikke jeg. Har en scooter i garasjen som står og venter. Er det veldig farlig om jeg kjører den litt selv om jeg ikke har lappen ennå?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort