Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg øvelseskjøre og ta kjøretimer med sperrefrist?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Heisann for noen uker siden fikk jeg beslaglagt førerkorte på Lett MC. Fikk vite at selv om førerkortet var beslaglagt kunne jeg fortsette og ta kjøretimar til billappen som normalt. jeg har nå fått dommen men skjønner litte av hva som står der og hva ting egentlig betyr. Det står i dommen at -"Forholdet medfører tap av retten til og føre førerkortpliktig motorvogn for en periode på 6 månder. Jag fyller 18 on noen månder og mangler kun langkjøring og oppkjøring så er jeg ferdig med lappen. Har jeg lov til og ta langkjøringa som eg er satt opp på om en måned? Jeg er ganske sikker på at jeg ikke kan ta oppkjøring før det 6 måndene er over, men kan jeg øvelseskjøre, og ta kjøretimer som normalt? Og om eg har spørsmål angåande dommen min, hvem spør jeg?

SVAR

Besvart 14.01.2019 15:10:23
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette må du gjennom for å få førerkort for bil

Alle som skal ta lappen på personbil må gjennom fire trinn. De skal hjelpe deg fram og gjøre deg klar for førerprøven.

 

Les mer
attach_file

Disse lovbruddene gir prikker i førerkortet

Målet med prikkbelastning er å hindre uforsiktig kjøring for å få ned tallet på antall skadde og drepte i trafikken. Her kan du lese hvilke synder som gjør at du kan få prikker på førerkortet.

 

Les mer
attach_file

- Kjører bil uten å ha lappen

Vi skulle hjem fra fest, men han som eide bilen hadde drukket, og ingen av oss andre hadde lappen. Siden jeg har øvelseskjørt masse tok jeg på meg å kjøre ham og de andre hjem. Hva er straffen for å kjøre uten lappen?

 

Les mer
account_circle