Hopp til hovedinnholdet

Hva er reglene om innbytte av førerkort fra USA ?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 17 år gammel gutt på utveksling som fyller 18 år om 2 mnd. Jeg tenker å ta førerkortet i Michigan, USA. Jeg vet at jeg kan konvertere det Amerikaske førerkortet hvis jeg har fylt 18 år, har studert i mer enn 6mnd og har en fullverdig førerkort. Problemet er at førerkortet utløper på samme datoen som visaen min (10 juni), som gjør meg litt forvirret om jeg faktisk får konvertert det Amerikanske førerkortet eller ikke. På vegvesenet, sto det at jeg kan få konvertert det Amerikanske førerkortet, hvis førerkortet er gyldig ved utreise. Betyr det at hvis jeg kommer til Norge FØR førerkortet går ut, og søker om å konvertere førerkortet ETTER utløpsdatoen, så godkjenner de førerkoret? I så fall, hvordan skal man dokumentere på når man kom tilbake til Norge? Det sto at flybilletten skulle holde, men betyr det at hvis jeg kommer ETTER at førerkortet har utløpt men kjøper en flybillett som dokumenterer at jeg kom til Norge FØR utløpsdatoen, at det skal gå ann å godkjenne?

Besvart 11.02.2019 12:44
 

Svar
Hei

Førerkortet ditt må være fullverdig ved utreise og gyldig. Det betyr at du ikke kan ha noen restriksjoner på det. Du bør få med deg en dokumentasjon fra DMV i Michigan på at førerkortet er gyldig og uten restriksjoner før du forlater USA hvis det utløper før du kan komme til en trafikkstasjon og levere det inn sammen med en innbyttesøknad.

www.vegvesen.no/forerkort/har-forerkort/forerkort-i-og-utenfor-norge/forerkort-fra-land-utenfor-eu-eos/krav-ved-innbytte/krav-til-innbytte-av-forerkort 


Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Førerkort i utlandet

Bil i utlandet (colourbox.com)

Lurer du på om ditt førerkort er gyldig i utlandet? Og tenker du på å øvelseskjøre utenfor Norge? Her er reglene du må kunne.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort