Hopp til hovedinnholdet

Hva er trafikalt grunnkurs ?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg går i 9.klasse og lurer på noe med trafikalt grunnkurs. Jeg kan velge det som fag i 10.klasse hvis jeg vil men det blir mye presentasjoner og alle sier det e kjedelig. Gidder ikke grue meg til disse timene. Derfor lurer jeg på hvordan det er på en vanlig kjøreskole. Skal du bare sitte å følge med, eller blir det praktisk arbeid, gruppearbeid, lesing osv. Blir det liksom som en vanlig skoletime eller slipper du å gjøre noe i det hele tatt? Vil ikke gå med klump i magen helt til kurset er ferdig.

Besvart 26.02.2019 09:04
 

Svar
Hei

Trafikalt grunnkurs består av 17 timer, det er ingen prøver på dette kurset, men for å få det godkjent må du delta på alle timene. Hvis du tar dette som valgfag, sparer du utgiftene til dette og kan starte det året du går i 10 klasse selv om du ikke har fylt 15 år. Mørkekjøringen kommer som en egen del som du må betale for.


Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette er trafikalt grunnkurs

Trafikalt grunnkurs (colourbox.com)

Før du har lov til å øvelseskjøre privat eller ved en trafikkskole, MÅ du ta trafikalt grunnkurs. Det obligatoriske kurset er på 17 kurstimer.

Les mer

Dette må du gjennom for å få førerkort for bil

Frontspeil i bil (colourbox.com)

Alle som skal ta lappen, må gjennom fire trinn som skal bidra til å bringe deg fram mot førerprøven. Les mer om hvordan du får førerkort for bil her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort