Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg best øve på teoriprøven ?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er et problem her og er ganske bekymret. Jeg fyller snart 17 år nå i mars, og jeg blir helt gal av tanken på hvordan jeg skal øve meg til teoriprøven. Jeg har hørt rundt meg folk si. "jeg tar bare teoritentamener", en annen si: "jeg leser boka, teoritentamene er ikke til noe nytte" og så fortsetter det. Jeg er UTROLIG usikker og vet ikke hvordan jeg skal øve meg til teoriprøven. Jeg holder neste på å gråte... :(. Jeg skjønner ikke og er frustrert. Jeg har såå mange spørsmål som dukker opp i huet mitt: Hvor skal jeg kjøpe teoritentamen? Hvilken side er til å stole på? Holder det å bare kjøpe teoritentamen? Hvor mye feil må jeg ha for å bestå teoriprøven? Hva er det som er viktigst for teoriprøven? Er det noe annet jeg må gjøre før jeg tar teoriprøven? Jeg bare har så stress og press. Jeg trenger hjelp! Hilsen en bekymret og en gråtende jente..... :(

Besvart 01.03.2019 10:48
 

Svar
Hei

Den beste måten å øve på teoriprøven til bil er å anskaffe boka "Veien til førerkortet" sammen med arbeidsheftet. Dette er pensum til teoriprøven. I tillegg kan det være lurt å bestille dag, uke, eller månedspass på en teoriprøve. Mange velger blant annet www.teoritentamen.no. Denne kan du laste ned på din telefon hvis du har en telefon du kan gjøre dette på. Da er du godt rustet til å bestå førerprøven. Det er 45 spørsmål og du kan ha 7 feil på prøven.
Prøven kan du ta på drop-in fra du er fylt 17,5 år. Den koster 640,- + bilde til kroner 80,- 

Husk også godkjent legitimasjon

Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Teoriprøve for personbil (klasse B)

Trafikk (foto: ung.no)

Usikker på når du kan melde deg opp til teoriprøven? Og hvor mange prosent må du ha riktig for å bestå prøven? Få svar på alt du lurer på om teoriprøven for personbil (klasse B) her.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Slik takler du stress

Jente sitter ved pulten og er sliten (www.colourbox.com)

Det kan være veldig belastende for kroppen å være stresset over tid, og derfor er lurt å lære seg teknikker for å mestre stresset.

Les mer

Dette må du gjennom for å få førerkort for bil

Frontspeil i bil (colourbox.com)

Alle som skal ta lappen, må gjennom fire trinn som skal bidra til å bringe deg fram mot førerprøven. Les mer om hvordan du får førerkort for bil her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort