Hopp til hovedinnholdet

Jeg holdt på å kjøre over noen, hva kunne skjedd ??

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg øvelseskjørte, også så jeg noen barn som lekte på en snøhaug, jeg hadde øyekontakt og de viste jeg var der, jeg var på vei til et kryss, så etter jeg hadde fått øyekontakt letet jeg etter andre biler, det hadde seg sånn at en av de datt ned med hodet først, mamma hylte og jeg bremset så mye jeg kunne, fikk stoppet i tide og hadde ikke truffet henne om jeg ikke hadde bremset, jeg lurer på om jeg hadde drept hun om jeg kjørte på hodet hennes, våres bil er ca 2,1 tonn tung og understellet er mer enn 30 cm over bakken, jenta var rundt 10 år gammel.

Besvart 14.03.2019 10:06
 

Svar
Hei

Det er veldig forståelig at dette var en skremmende opplevelse og veldig bra at det gikk godt og at ingen ble skadet. Det viser bare hvor forsiktig man må være og spesielt der man observerer barn. De er veldig uberegnelige og ikke flinke til å se seg for alltid. Det er umulig å si noe om utfallet hvis du hadde kjørt over henne, i noen tilfeller går det bra og i andre ikke.

Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette må du gjennom for å få førerkort for bil

Frontspeil i bil (colourbox.com)

Alle som skal ta lappen, må gjennom fire trinn som skal bidra til å bringe deg fram mot førerprøven. Les mer om hvordan du får førerkort for bil her.

Les mer

Bør det innføres egne regler for unge sjåfører i trafikken?

F.eks. forbud mot helge- og nattkjøring, forbud mot kjøring på motorvei, begrensninger i antall passasjerer eller begrensninger som følge av trafikkforseelser.

Gå til vote


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort