Hopp til hovedinnholdet

Hva er straffen for å kjøre for fort?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har tendens til å kjøre fort uten at jeg legger merke til det. Når jeg ser på speedometeret ligger jeg f.eks i 85 i en 70-sone osv. Jeg merker ikke at jeg "har kommet" til denne hastigheten før senere. Hvis jeg blir tatt blir det vel dyrt. Er det noen tips til hva jeg kan gjøre med saken? Vil helst unngå å bli tatt for slike ting.

Besvart 15.03.2019 21:02
 

Svar
Hei
Takk for spørsmålet ditt. Så fint at du prøver å finne ut av hva du kan gjøre for å holde trafikkreglene når du kjører bil.
 
Hvis du vet at du har en tendens til å kjøre fort uten å legge merke til det, er det lurt å jobbe med å få inn gode vaner når du kjører. Du kan unngå å kjøre for fort ved å huske å titte oftere på speedomteteret. Du kan også tenker over at når du kjører i nedoverbakke, kan det være nødvendig å slippe opp noe på gassen for ikke å bryte fartsgrensen. På denne måten kan du sørge for å være en trygg sjåfør for dem som er rundt deg.
 
Hvis du kjører for fort kan du få bøter og prikker i førerkortet ditt. Etter at du har fått et visst antall prikker, vil du kunne risikere å miste førerkortet for en periode. Du kan lese mer om dette i artiklene jeg har lagt ved svaret mitt til deg.
 
Lykke til!
 

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Disse lovbruddene gir prikker i førerkortet

Politimotorsykkel (colourbox.com)

Målet med prikkbelastning er å hindre uforsiktig kjøring for å få ned tallet på antall skadde og drepte i trafikken. Her kan du lese hvilke synder som gjør at du kan få prikker på førerkortet.

Les mer

Mista eller fratatt lappen?

Fart

Har du blitt fratatt førerkortet? Her får du en oversikt over hva som er gangen videre nå.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort