Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer hvis jeg blir tatt for å kjøre uten førerkort?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg er føtt sent i desember og har veldi lyst å kjøre lett mc’en min og de hender at jeg tar en kort tur. Vet det ikke er lov, men jeg lurte på hva som skjer om jeg blir stoppet uten sertifikat. Hva er konsekvensene? Og vil dette få konsekvenser for bilsertifikat med tanke på utsettelse?

Besvart 15.03.2019 21:11
 

Svar
Hei
Det er bra du vet at det ikke er lov å kjøre uten å ha førerkort. Reglene er der ikke bare for å beskytte deg selv, men også alle andre som ferdes ute i trafikken. 
 
Hvis du blir tatt i å kjøre uten førerkort, vil du få bot og utsettelse for når du kan ta førerkortet for å kjøre mc´en din. Hvis du får utsettelse, vil denne begynne å gjelde først fra den dagen du faktisk er gammel nok til å få mc- sertifikatet, se vegtrafikkloven § 24 a. Du vil heller ikke kunne øvelseskjøre i den tiden du har fått utsettelse.
 
Jeg vil anbefale deg å vente med å kjøre mc´en din til du har fått sertifikatet.
Du kan lese mer om dette i artikkelen som ligger med i svaret til deg.
 

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Kjører moped uten gyldig førerkort

Moped

Jeg fyller ikke 16 før veldig sent på året. Alle andre har begynt å kjøre moped, bare ikke jeg. Har en scooter i garasjen som står og venter. Er det veldig farlig om jeg kjører den litt selv om jeg ikke har lappen ennå?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort