Hopp til hovedinnholdet

Hvordan klager jeg på prikker på førerkortet?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Fikk bot her om dagen på 2100kr som til sier at jeg har kjørt i 10km/t (60km/t i 50sonen) kjappere enn det fartsgrensen (50 sone) tillot på veien! Jeg godtok forenklet forelegget på grunn av hissige og skremmende politimann stoppet meg ikke med først før de ombestemte seg og hoppet ut i veien! De prøvde først og gi meg en bot 3800kr deretter sa jeg at jeg var uenig siden jeg mener jeg ikke kjørte så kjapt! Så politieman sa da at han gjorde feil og ga 2100kr men så ville han gi meg prikker noe som jeg ikke skal ha etter de nye prikk reglene. Må kjøre 11km/t får og få prikker i 50 sonen. Men så sa han gjorde feil og sa jeg ikke fikk prikker heller. Men i etterkant så jeg på forelegget og klarte ikke å tyde håndskriften så usikker på om jeg fikk prikker. Skal innom politistasjon får og om jeg fikk prikker eller ikke. Men lurer på hva jeg skal gjøre hvis jeg har fått prikker siden de skal jeg ikke ha!? Hvor må jeg for fikse vekk de prikkene? Må jeg i retten da eller hvordan blir det?

SVAR

Besvart 25.04.2019 10:29:34
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ung.no – kvalitetssikret informasjon til ungdom

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

 

Les mer
attach_file

Disse lovbruddene gir prikker i førerkortet

Målet med prikkbelastning er å hindre uforsiktig kjøring for å få ned tallet på antall skadde og drepte i trafikken. Her kan du lese hvilke synder som gjør at du kan få prikker på førerkortet.

 

Les mer
account_circle