Hopp til hovedinnholdet

Lang tid siden jeg ble stoppet uten førerkort. Jeg har ikke hørt noe siden.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Ble stoppet av politiet uten førerkort for klasse A1. Politet sa at saken ble anmeldt. Men har enda ikke motatt noe sperrefrist. Har heller ikke fått noe brev i posten om at saken er anmeldt med et saksnummer. Begynner å nærme seg 8 uker nå. Skal jeg anta at dette er glemt, kan jeg kjøre opp som planlagt eller hvordan skal jeg forholde meg? Har hørt at etter 3 uker så er ikke anmeldelsen gyldig lenger

Besvart 04.09.2019 19:45
 

Svar
Hei

Det er ikke sånn at det eksisterer en tre ukers grense for politiet til å underrette deg om anmeldelsen.

Du vil sannsynligvis få et brev fra politiet etterhvert. Eventuelt kan det hende at politiet ringer og innkaller deg til avhør, dersom de har tenkt å etterforske saken mer. Hvor lang tid det tar før du får beskjed, kan være forskjellig fra politidistrikt til politidistrikt. Dersom du lurer på om du faktisk har blitt anmeldt kan du ringe til nærmeste politistasjon og spørre.

Å kjøre uten gyldig førerkort medfører en sperrefrist på førerkort - som for klasse A1 vil være 6 måneder fra du fyller 16 år. Dette fremgår av vegtrafikkloven § 24 a. Les mer om sperrefrist i artikkelen nedenfor. 

Det er mange gode sider på vegvesenet.no om reglene for å øvelseskjøre og å ta lappen til moped og motorsykkel. Se også ung.no sine artikler vedlagt nedenfor. 
Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Nærbilde av gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

- Kjører bil uten å ha lappen

Trafikk i Oslo (foto: ung.no)

Vi skulle hjem fra fest, men han som eide bilen hadde drukket, og ingen av oss andre hadde lappen. Siden jeg har øvelseskjørt masse tok jeg på meg å kjøre ham og de andre hjem. Hva er straffen for å kjøre uten lappen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort