Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg kjøre bil lovlig på et jorde når jeg er 14 år gammel ?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, er jordebil kjøring lovlig så lenge jeg har fått tillatelse av jorde eier, ikke forstyrrer noen og jeg har en voksen med meg? Men jeg har ikke hatt trafikalt grunnkurs.

Besvart 18.09.2019 14:02
 

Svar
Hei

Det er ikke lov for en som er under 16 år uten trafikalt grunnkurs å kjøre en bil under øvelseskjøring. Å kjøre på et jorde faller ikke under vegtrafikklovens virkeområde, men å kjøre i utmark har også en del regler og lover som begrenser. Skulle en skade skje vil ikke forsikringen dekke skadene og du risikerer utsettelse på ditt førerkort og den som er med deg risikerer bøter og å miste førerkortet sitt. 
Ønsker du å kjøre bil før du er 16 år så anbefaler vi å ta kontakt med en motorsportklubb og løse lisens. Da kan du lovlig kjøre på en bane.

Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Øvelseskjøring for personbil (klasse B)

Øvelseskjøring (colourbox.com)

Den som har gjennomført trinn 1 (trafikalt grunnkurs) har lov å øvelseskjøre. Aldersgrensen for å ta kurset er 15 år, men for å øvelseskjøre i klasse B må du være 16 år.

Les mer

Dette er trafikalt grunnkurs

Trafikalt grunnkurs (colourbox.com)

Før du har lov til å øvelseskjøre privat eller ved en trafikkskole, MÅ du ta trafikalt grunnkurs. Det obligatoriske kurset er på 17 kurstimer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort