Hopp til hovedinnholdet

Kan man øvelseskjøre uten trafikalt grunnkurs i disse coronatider ?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Fyller 15 imorra og det vil si at jeg er gammel nok til å øvelseskjøre, men siden trafikkstasjoner og trafikkskoler er stengt nå i disse corona tider får jeg ikke tatt tg og får heller ikke øvelseskjørt. Skal øvelseskjøre med moped og/eller traktor. Er det noen nye regler som gjør at man kan øvelseskjøre uten traffikalt grunnkurs eller må jeg vente til trafikkstasjoner og skoler åpnes? Lurte spesielt på om det går ann å øvelseskjøre bare så lenge ledsager har hatt lappen lenge og er erfaren selv osv.

SVAR

Besvart 15.04.2020 13:41:51
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Mopedlappen fra A til Å

Skal du ta førerkort for moped klasse AM 146? Opplæringen består av både trafikalt grunnkurs og praktisk kjøreopplæring.

 

Les mer
attach_file

Øvelseskjøring på moped

Du kan øvelseskjøre på moped fra du er 15 år, men det er en del krav du må følge.

 

Les mer
attach_file

Disse korona-rådene gjelder

Selv om vi er ganske lei nå, er viktig at alle fortsatt følger rådene fra helsemyndighetene. Følg med på nye beskjeder som blir gitt om reglene for landet og for ditt nærområde. Alle over 16 år oppfordres til å laste ned appen Smittestopp.

 

Les mer
attach_file

Dette er trafikalt grunnkurs

Før du har lov til å øvelseskjøre privat eller ved en trafikkskole, MÅ du ta trafikalt grunnkurs. Det obligatoriske kurset er på 17 kurstimer.

 

Les mer
account_circle