Hopp til hovedinnholdet

Øvelseskjøring lett-MC.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har hørt flere steder at man kan øvelses kjøre på lett-mc når man er over 15år å har tatt trafikalt grunnkurs, men man må ha med en ledsager. Så hvis pappaen min har bilførerkort kan jeg øvelseskjøre med han da? Og hvis jeg kan det, kan man gjøre Foreksempel sånn at han blir med meg til eksepmel IKEA på en søndag han står der å ser på mens jeg øver eller at vi har komunikasjons utstyr å han følger etter med bil hvis jeg da kjører på veien?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

 

Du kan øvelseskjøre i klasse A1 når du har fylt 15 og har med deg beviset på fullført trafikalt grunnkurs og legitimasjon. Faren din må ha førerkort i klasse A1 eller A for å kunne øvelseskjøre med deg. Dette må han ha hatt i de siste 5 år sammenhengende. Hvis han har det, kan han stå på et avgrenset område som f.eks en parkeringsplass og ha visuell kontakt med deg og instruere deg. Hvis dere er på vei, må han enten sitte på med deg eller kjøre egen sykkel bak. Dere må da ha to –veis kommunikasjon og  refleksvest  med L pekende bakover.

 

Lykke  til!

Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no
 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette er trafikalt grunnkurs

Trafikalt grunnkurs (colourbox.com)

Før du har lov til å øvelseskjøre privat eller ved en trafikkskole, MÅ du ta trafikalt grunnkurs. Det obligatoriske kurset er på 17 kurstimer.

Les mer

Førerkort for motorsykkel (A, A1 og A2)

Motorsykkel

Føreropplæringen for lett, mellomtung og tung motorsykkel følger fire trinn i bestemt rekkefølge, slik at du alltid får utbytte av undervisningen på neste trinn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort