Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten til venninnen min og jeg drakk mye, og han tok bilder av meg toppløs. 

Jente 15 år
 

Spørsmål

For et par dager siden var jeg med en gutt. Jeg hadde stjålet sprit fra foreldrene mine og vi tok en del shots. Både meg og en venn var ganske beruset. Han ble kåt på meg og ville ha sex men dette sa jeg nei til. Men i løpet av tiden vi var sammen har han tatt bilder av meg hvor jeg er toppløs, men har på meg bukse. Han har kjæreste og hun er en god venninne av meg, vi går alle på samme skole. Jeg vill si til henne hva som har skjedd for jeg vill at de skal slå opp, hun bør ikke være sammen med en sånn drittsekk. Men han sier at han skal legge ut eller vise bildene til folk hvis jeg sier noe til kjæresten hans. Hva skal jeg gjøre? Jeg vill ha bildene av meg ut av telefonen hans!!! og jeg er redd for at han skal ha sex med kjæresten sin for da blir bare alt verre! de har bare vært sammen i ett par uker. Jeg er forresten IKKE interessert i ham. hjelp, hva skal jeg gjøre??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Her har du helt klart kommet opp i en vanskelig situasjon. For det første har du gjort noe som du ikke skulle ha gjort. Da tenker vi på å stjele/drikke alkohol. Deretter har du blitt ganske beruset og satt deg selv i en sårbar/utsatt posisjon sammen med en gutt som du åpenbart ikke kjente veldig godt. Du har så blitt fotografert toppløs, med de belastninger som det kan medføre videre i forhold til spredning. Alt dette er dumt, og forhåpentligvis ting du angrer på.

Spørsmålet er hva politiet kan hjelpe deg med. Så lenge gutten ikke har videresendt bildene så kan vi ikke se at han har gjort noe straffbart. Han ville ha sex med deg, og du er under 16 år, men så lenge det ikke skjedde noe mer enn at han ble avvist, så er det heller ikke straffbart. (Forutsatt at dere er jevnbyrdig i alder og utvikling)

Hvis du vil være sikker på at han sletter bildene av deg så må nok sannsynligvis foreldre fra begge sider trekkes inn i saken. Jeg vet ikke om du ønsker dette, men et annet alternativ kan være å snakke med helsesøster eller sosiallærer på skolen, og se om dere kan komme frem til en avtale slik at han sletter bildene. Imidlertid kan man aldri være helt sikker på at han ikke har tatt back-up og lagret de på et annet sted i tillegg til telefonen.

Avslutningsvis når det gjelder forholdet mellom gutten og din venninne så vet vi ikke om det er noen god ide at du skal blande deg inn i hvorvidt de skal være sammen. Han har gjort noe dumt og det har du også. Muligens må du bare vente å se om din venninne er enig med din vurdering om at gutten er en drittsekk.

Vennlig hilsen Politiet, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Regler for bruk av bilder på internett

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Kan du legge ut bilder av andre på internett uten å spørre dem om tillatelse? Hva er viktig å tenke gjennom før du legger ut bilder på nettet?

Les mer

Slik sletter du informasjon om deg på nettet

Jente med mobil (www.colourbox.com)

Har du funnet bilder av deg selv på nettet som du ikke vil at andre skal se? Eller har noen opprettet en falsk profil i ditt navn? Slik sletter du opplysninger fra nettet.

Les mer

- Legger ut bilder av andre uten lov

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

Les mer

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering