Hopp til hovedinnholdet

Feminisme og likestilling.. 

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Heisann Jeg sliter litt med et problem. Jeg kommer lett opp i diskusjoner med venner av meg fordi jeg mener ordet "feminist" er et dårlig lada ord. Jeg mener at det er feil å sette kjønnene opp mot hverandre og sette mannen som en "slem skurk" i forhold til kvinnen, og mener heller "likestilling" er et godt alternativ. Og fordi forskjellene i Norge ikke er like stor som før, samt at diskriminering av menn stadig blir et større problem (omsorg, foreldrerett osv). Problemet mitt er at jeg ofte blir tatt for å ikke støtte kvinners rettigheter, og sliter med å forklare hva jeg egentlig mener (for jeg er jo for likestilling, altså både kvinners og menns rettigheter.) Har dere noe tips til artikler om dette, gjerne hvor det blir debatert eller stilt spørsmål til noen av disse tingene. Alt jeg finner på nettet er enten svært feministisk preget eller usaklige artikler. Jeg vil lese gode argumenter for likestilling, men mot feminisme (noe jeg håper finnes). Mange takk! -Likestilleren

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Takk for spørsmål, det er fint å høre at du interesserer deg i dette temaet. 

Likestilling har tradisjonelt sett handlet om å fremme like muligheter og rettigheter for kvinner og menn. I dag omhandler begrepet også likestilling uavhengig av funksjonsevne, seksuell orientering, alder, etnisitet og religion, blant annet. Det er fint å kunne diskutere med venner ang. temaet, men når man diskuterer anbefaler jeg å vite mye om temaet. Det gjelder både feminisme, likestilling, historie og dagens situasjon. Her er linker til artikler som du burde lese:

snl.no/likestilling

snl.no/feminisme

www.aftenposten.no/meninger/Mannskamp-for-likestilling-6431203.html

forskning.no/barn-og-ungdom-hus-og-hjem-kjonn-og-samfunn-likestilling-samliv-sosiale-relasjoner-sosiologi/2012/09

Jeg legger ved en artikkel fra ung.no som du også burde lese, lykke til! 

 

Mvh. ungdomsredaksjonen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er likestilling?

Vekt med "Hva er likestilling?"

Likestilling har tradisjonelt sett handlet om å fremme like muligheter for kvinner og menn. I dag har begrepet fått en utvidet betydning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering