Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor er hvite folk diskriminerende mot svarte folk?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hvorfor er hvite folk diskriminerende mot svarte folk. fra Kia pia :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til ung.no. 
 
Du stiller et viktig spørsmål, og jeg må begynne med å stille et viktig spørsmål tilbake til deg. Er det sånn at alle hvite folk diskriminerer mot svarte folk?
 
Når man har opplevd rasisme, diskriminering eller mobbing er det normalt å få sterke følelser og tanker. Man kan bli veldig lei seg og veldig sint, og få tanker som at man ikke er bra, at hudfargen man har ikke er fin og at alle er i mot dem. Det er veldig vanskelig å oppleve mobbing, man kan bli veldig redd og ensom og deprimert av det. Det er viktig å vite at rasisme, diskriminering og mobbing er forbudt ved norsk lov. Det betyr at det ikke er lov å diskriminere mot noen noe sted. Hvis man opplever diskriminering er det veldig viktig å fortelle dette til en voksen man kan stole på på skolen og til familien sin. Diskriminering og mobbing skal stoppes, og den som opplever dette må få støtte og hjelp så fort som mulig. Ta kontakt med helsesøster på skolen om du har opplevd eller vet om noen som opplever diskriminering.
 
Alle har rett til å bli respektert for akkurat den flotte personen de er!
 
Lykke til!
 
Vennlig hilsen minoritetsrådgiveren (IMDI) i samarbeid med ung.no
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er diskriminering?

Hånd mot vindu(colourbox.com)

Diskriminering kan forklares med at noen behandles forskjellig på en usaklig måte. Dette kan skyldes manglende kunnskap, og ikke et ønske om å behandle folk forskjellig.

Les mer

Her er lovene som forbyr rasisme og diskriminering

Rasisme-kort (colourbox.com)

Visste du at Norge har en egen rasismeparagraf? Og at vi også har vår egen diskrimineringslov, som skal sørge for at ingen behandles dårlig på grunn av sin etnisitet, hudfarge eller etniske opprinnelse.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering