Hopp til hovedinnholdet

 for noen dager siden dro jeg hjem til en gutt og vi hadde sex. Han er 2 år eldre enn meg. Han var svært dominerende og fikk meg nærmest til å føle meg som et objekt. Han kommanderte meg til å gjøre ulike seksuelle handlinger, men jeg var jo tross alt med på det så det var ikke voldtekt. Men han spurte om han kunne ta et bilde av meg mens han penetrerte meg og sende det til én kompis og jeg visste ikke hvordan jeg skulle si nei, så jeg svarte greit men at jeg skulle se bildet og se hvem han sendte det til. Det jeg ikke fikk med meg var at han lagret det. I etterkant ba jeg han slette ddt og han sa at han skulle gjøre det, men jeg har ikke noen bevis for at de er borte. Jeg lurer da på om dette er straffbart på noe vis? Ettersom at jeg tross alt sa at han fikk lov til å sende det til den éne vennen. T

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Ung, for noen dager siden dro jeg hjem til en gutt og vi hadde sex. Han er 2 år eldre enn meg. Han var svært dominerende og fikk meg nærmest til å føle meg som et objekt. Han kommanderte meg til å gjøre ulike seksuelle handlinger, men jeg var jo tross alt med på det så det var ikke voldtekt. Men han spurte om han kunne ta et bilde av meg mens han penetrerte meg og sende det til én kompis og jeg visste ikke hvordan jeg skulle si nei, så jeg svarte greit men at jeg skulle se bildet og se hvem han sendte det til. Det jeg ikke fikk med meg var at han lagret det. I etterkant ba jeg han slette ddt og han sa at han skulle gjøre det, men jeg har ikke noen bevis for at de er borte. Jeg lurer da på om dette er straffbart på noe vis? Ettersom at jeg tross alt sa at han fikk lov til å sende det til den éne vennen. Tusen takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år.

Tusen takk for din henvendelse til oss.

Du skriver  å forteller til oss hva som skjedde etter at du ble med en gutt hjem. Du skriver å forteller at du hadde sex med han, du er under seksuell lavalder som er 16 år i Norge. Du sier at du har vært med på alt det han gjorde men at han fikk lagret et bilde som han tok mens dere hadde sex. Eventuelt så kan du be han slette bildet en siste gang, og si at hvis han nå ikke gjør som du ber om kommer han til å bli anmeldt. Men da må du også se at han faktisk sletter bildet. Du kan også kontakte Slettmeg.no som er en rådgivnings tjeneste de kan også hjelpe deg med hva du kan gjøre. Veldig viktig at du ikke gjør dette igjen men er tydeligere med å sette grenser overfor deg selv.

Du kan også få hjelp på skolen av en lærer, helsesøster eller dine foreldre.

Dersom du ønsker å ringe noen for å prate, så kan du ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge på telefon: 116 111, nettadressen er:www.116111.no og/eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 800 57 000, nettadressen er:www.incest80057000.no.

Vi håper med dette at vi kunne gi deg noen gode råd, og ønsker deg masse lykke til!

Legger til slutt ved et par linker som kan være fine å lese:

www.ung.no/IKKEGREIT/Bildespredning-/1518_Er_du_naken_for_ukjente_på_nettet.html

www.ung.no/IKKEGREIT/Bildespredning-/3596__Jeg_vil_fjerne_bilder_av_meg_som_andre_har_lagt_ut_på_nettet.html

Vi håper med dette at vi kunne gi deg noen gode råd, og ønsker deg masse lykke til!
Hilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering