Hopp til hovedinnholdet

Ingen liker meg, hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Eg har så mange problemer, eg blir rett og slett diskriminert. Når eg rekker opp handa ser ikkje lærararen meg, når nokon deler med nokon andre får ikkje eg, når nokon leiker får eg ikkje vere med! Har snakka med lærarane og foreldrene men dei gjør ingenting. Eg kommer frå Polen, og andre er nordmenn. Og eg blir til og med baksnakket flere ganger og mobbet! Har 1 bestevenn, men bå begynner ho og å ignorere meg, og eg har nettopp kranglet med min ant bestevenn og nå er vi uvenner og ingen liker meg! Hva skal eg gjøre? Hilsen jente 13 år

Besvart 22.11.2018 03:57
 

Svar
Hei Jente 13år!

Det er kjempe fint at du skriver til oss i ung.no når du lurer på noe. Dette høres ikke hyggelig ut og det er ikke greit at de du rekker ut til ikke tar ansvar for å forbedre situasjonen!

Jeg ser at du sier at læreren din ignorer deg, men at ingen av de andre lærerne gjør noe med det. Det er ikke akseptabelt. Dersom du har en miljøarbeider på skolen eller lignende, kan dette være en person å hendevende seg til for hjelp med slike ting. Miljøarbeidere er på skoler for å passe på at elevene har det bra og at de trives, det er verdt et forsøk å snakke med de. Du kan også for eksempel snakke med helsesøster, som har taushetsplikt. Uansett hvem du prøver å snakke med, så kan du spørre om de kan ta det opp med skoleledelsen, forhåpentligvis vil de ta ansvar og snakke med læreren din. 

Når det kommer til klassekameratene dine og vennnene dine, så kanskje det kan være lettere å snakke med dem? Har du prøvd å forklare til dem at du føler deg diskriminert mot og utestengt? Dersom dette er ukomfortablet, så er dette noe som du bør ta opp med for eksempel en lærer du stoler på, helsesøster eller en miljøarbeider. Kanskje du kan fortelle bestevennen din at du føler at du blir ignorert og hun kan få sjansen til å forklare seg, forhåpentligvis så er det en misforståelse og dere kan gå tilbake til å være venner. Du skriver at ingen liker deg, men du har en bestevenn du har kranglet med. Jeg antar at dere setter pris på og liker hverandre siden dere er bestevenner, og jeg tror derfor at hvis dere ordner opp, så kan han/hun også være en god støtte og kan hjelpe deg med de andre utfordringene dine. Jeg håper dette ordner seg for deg!

Vedlagt ligger noen artikler jeg håper kan gi deg noen ekstra tips og råd!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer

Føler du deg utestengt?

Ei jente er trist mens jenter i bakgrunnene fniser (colourbox.com)

Å føle seg utestengt eller holdt utenfor er ingen god følelse. Hva gjør du hvis du ikke blir invitert med på ting eller ikke blir inkludert i vennegjengen?

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering