Hopp til hovedinnholdet

Bør menn miste stemmeretten sin?

Jente 16 år
 

Spørsmål

At menn har stemmerett. Kanskje menn bør miste stemmeretten siden de tross alt har styrt i flere hundre år vår tur, og det har ført til at kulturen vår kunn handler om pupper øl og fotball. Jeg synes det er vår tur

Besvart 26.11.2018 11:04
 

Svar
Hei

Kvinner måtte kjempe i årevis for å få stemmerett, ikke bare i Norge, men i stort sett hele verden. Selv om det kan virke urettferdig at menn har hatt stemmerett så mye lengre enn kvinner blir det sannsynligvis ikke bedre for samfunnet om menn blir fratatt stemmeretten sin. Det er sjelden sånn at hevn fører til et bedre samfunn.

Det er nok også ganske mange som ikke er enige med deg i at kulturen vår kun handler om pupper og øl. Kulturen vår består av så uendelig mye mer.

Det betyr ikke at vi skal slutte å kjempe for et likestilt samfunn. Selv om kvinner har stemmerett på lik linje med menn, er det fortsatt en skjev fordeling av representasjon av kvinner og menn. For eksempel er det mange flere ledere som er menn, og menn tjener ofte mer enn kvinner for omtrent samme jobb.

Hilsen Antirasistisk Senter i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er likestilling?

Vekt med "Hva er likestilling?"

Likestilling har tradisjonelt sett handlet om å fremme like muligheter for kvinner og menn. I dag har begrepet fått en utvidet betydning.

Les mer

Likestilling mellom kvinner og menn

Symbolene for kvinne og mann (colourbox.com)

Hva skal til for å minske forskjellene mellom kvinner og menn? Det finnes en rekke tiltak og lover for å sikre et mer likestilt samfunn.

Les mer

Kjønnslikestilling i Norge

Jente med armene i kors (colourbox.com)

Norge regnes som et av verdens mest likestilte land. Likevel har vi en rekke utfordringer før vi oppnår full likestilling mellom menn og kvinner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering