Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre når noen truer med å legge ut sex video?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg har funnet en kjærste i Sverige og vi er muslimer så jeg kyset henne og la bilde på instagram, så der etter en som tok screen shot også brukte navne mitt og truet famillien hennes og sagte at han skal publisere sex video fra oss og han vil han 30000 for å ikke gjørdet. kan dere hjelpe meg!!!! jeg har nummer hans det er svensk nummer vær snill hjelp meg !!!!!

Besvart 06.01.2019 16:24
 

Svar
Hei

Takk for at du spør om hjelp! 

Vi kan forstå at dette er en vanskelig situasjon å være i for dere. Vi vil anbefale deg å ta kontakt med politiet her i Norge og høre om det er noe de kan gjøre for å hjelpe deg. Dersom de ikke kan hjelpe deg, fordi truslene kommer fra et svensk nummer, vil vi anbefale deg å ta kontakt med svensk politi. 

Trusler og utpressing, slik som du beskriver, er ikke lovlig i Norge, og kan straffes. Selv om vi ikke kan svare på hvordan svensk lovverk er, så er det ikke stor forskjell på norske lover og lovene i resten av Norden. Det du beskriver er derfor høyst sannsynlig også straffbart etter svensk lov.

 

Vi vil ikke anbefale deg å betale den som truer, da det er en stor mulighet for at det da ikke vil stoppe med dette. Ved å anmelde vedkommende, kan du også forhindre at vedkommende forsøker å true eller utpresse andre i fremtiden.

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du opplevd utpressing på nett?

Gutt på rommet sitt foran pc (www.colourbox.com)

Hvis noen får deg til å sende seksualiserte bilder i sosiale medier og truer med å spre dem videre, er det kjempeviktig at du sier ifra til noen. Det er mange som kan og vil hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering