Hopp til hovedinnholdet

Seksuell trakassering

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg har jobbet på samme sted i snart to år nå. Jeg har blitt tatt på rumpa et par ganger av samme person uten at noen har sett det. Dette opplever jeg som ubehagelig. Jeg har ikke klart å si fra.. Hvordan skal jeg si fra til sjefen min om dette?

Besvart 27.02.2019 20:47
 

Svar
Hei jente 19 år. Takk for din henvendelse til oss. Trist for oss å lese hva du har opplevd på jobb. Det er ikke lov å ha en sånn oppførsel. Videre fremgår det av likestillingsloven § 8a at det ikke er tillatt å utsette en annen for seksuell trakassering. Med seksuell trakassering etter denne bestemmelsen menes uønsket seksuell oppmerksomhet som er plagsom for den oppmerksomheten rammer. For mer informasjon, se nettsiden ldo.no.

Anbefaler at du i første omgang tar dette opp med din leder. Synes du det er vanskelig så kan du ta med deg en person du stoler på i møte.

Lar det seg ikke gjøre å løse dette innad i virksomheten, kan arbeidstakeren eller en annen representant for virksomheten (f.eks tillitsvalgt eller verneombud) ta kontakt med det lokale Arbeidstilsyn. Arbeidstilsynet vil vurdere saken på selvstendig grunnlag, og eventuelt gi pålegg om hva som skal gjøres. Dette gjelder både i denne enkeltsaken og eventuelle bakenforliggende årsaker. Det vil være et mål å hindre at en tilsvarende situasjon skal oppstå igjen.

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte har telefonnummer: 800 57 000, nettadressen er:www.incest80057000.no.
Du trenger ikke å si navnet ditt om du ringer, vi vil uansett hjelpe deg med gode råd og tips.
Håper med dette at du fikk svar på spørsmålet ditt, vi ønsker deg masse lykke til!

 Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

#MeToo

Hender som holder plakater i været med skriften #Metoo (www.colourbox.com)

Har du opplevd uønsket seksuell oppmerksomhet? Kampanjen #Metoo har fokus på seksuelle overgrep og trakassering.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering