Hopp til hovedinnholdet

Jeg hater mennesker!

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg hater mennesker. Jeg er ikke nødvendigvis diskriminerende overfor andre, jeg er veldig snill/omgjengelig og jobber med eldre. Men jeg kan ikke fordra mennesker generelt. De er slemme, sjøldiggere, nett-troll, skader folk, dreper folk, voldtar, krangler, de er tullinger som ikke er bevisste. (jeg vet at ikke alle er sånn med MANGE) Jeg blir så sint når jeg er ute blant folk og alt det dumme de gjør og sier. Jeg tenker ofte inni meg i løpet av en dag: ¨Hva ****!!!!?¨ Jeg må nesten sette meg ned å roe meg ned fordi jeg blir så provosert. Kan ikke folk bare skjønne ting? Ha litt logisk tankesett? Jeg vet ikke om jeg klarer å leve med akkurat denne følelsen, så mye hat! Jeg var ikke sånn før, overhodet ikke. Men med tiden så har jeg mistet tålmodighet for mennesker. De irriterer meg langt inni beinmargen. Hva er det som kan hjelpe meg ut av dette mønsteret? Jeg bare gjemmer meg fra menneskeheten til vanlig :/

Besvart 04.04.2019 21:08
 

Svar
Hei jente 20 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvor sint og oppgitt du er over de fleste mennesker. Jeg forstår at dette blir energitappende og at du ønsker å bryte tankemønsteret. Det er bra at du kan spørre!

Slik jeg oppfatter det du beskriver så er det sterke følelser av hat og sinne som gjør at du plages av negative tanker om andre. Samtidig så går du mye rundt med dette alene.

Jeg vil først og fremst  anbefale deg å snakke med noen om hvordan du har det. Det kan være fastlegen din som eventuelt kan henvise deg videre eller det kan være helsesykepleier på helsestasjon for ungdom.

Sinne er en krevende følelse som vi alle har og som har en funksjon for oss. Det å finne ut av hva som gjør at du blir så sint kan hjelpe deg til å forstå deg selv bedre og hva som har gjort at du har mistet tålmodigheten din.

Videre vil jeg anbefale deg å forsøke å legge merke til når du får sinte tanker. Anerkjenn/ aksepter for deg selv at du er sint. Tenk etter om det er andre måter og tenke på om de menneskene som er rundt deg og om det hensiktsmessig for deg å tenke som du gjør. Det kan jo være at det er noen snille og sympatiske der ute også? Ved å finne andre tanker så flytter du fokuset over fra det sinte til noe som blir positivt. Dette kan høres rart ut men noen ganger så tolker vi mennesker ut fra våre egne tanker og det er jo ikke alltid at tankene har rett!

Jeg legger også ved noen artikler til deg som kan være til hjelp for deg å lese.

Lykke til!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer

Hvorfor blir du sint?

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne er en normal følelse som vi alle har. Spørsmålet er derfor ikke om vi er sinte, men hvorfor vi blir sinte og om vi opplever å ha kontroll over sinnet. Les artikkelen og lær mer om hvordan du kan takle ditt eget sinne.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hvordan tenke bedre om deg selv

Jente som tenker (Colourbox)

Du kan få bedre selvtillit. Ved å stille deg selv noen spørsmål blir du mer klar over hvorfor du tenker som du gjør. Da kan du i neste omgang prøve å bestemme deg for å tenke litt annerledes.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering