Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor er utlendinger så rasistiske mot oss nordmenn?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hvorfor er utlendinger så rasistiske mot oss nordmenn? Det er ikke alle men mange av dem blir sinte og kaller oss rasister vis vi sier noe med hud eller grunn til at de kommer het til landet, da tror de at vi er rasister?? Hvorfor tror de at de er så mye bedre enn oss? Det er jo dem som kommer til vårt land og driver med nav hele tiden. Det er jo dem som er de som er mest rasistiske av alle! Fordi det er de som ser ned på nordmenn og kvinner og sånt, men like vell så lar vi dem være her og kose seg med pengene våre som vi jobber for. hvorfor kaster ikke Norge ut 3-dobbelt så mange utlendinger tilbake til landene sine eller til ett annet land og ut ifra Norge??? Når du går i Oslo så ser du mange romenere som ligger på bakken og tigger, men du ser flest kvinner som ligger der og ikke like mange menn, og når du ser en gruppe pakkiser som er menn, menn de går ut i byen og drikker øl og koser seg, men kvinnene deres er hjemme og driver med barna, det er de som bør være hjemme med barna og la konene være ute og kose seg. og det er mest utlendinger som driver med voldtekt og det er de som ser ned på kvinner og ... så hvorfor er ikke Norge sånn som Frankrike, menn bare at de er lov med kristen dommen ?? De har sånn at det er ikke love og vise noen eller noe religiøst offentlig. hadde jeg styrt Norge alene så hadde jeg sakt til dem at de skulle flytte ut av lande mange av dem, men de som brøt loven eks. voldtekt, drap eller noe form for kriminalitet de skulle blitt henrettet på stedet, men de som var snille mot alle de skulle få ha ett godt liv i Norge. hva synes du om alt dette her ?? :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det finnes dårlige holdninger i alle grupper, og det er veldig synd hvis du har opplevd noe sånt. Det er aldri greit, og det er viktig at lærere og andre reagerer på det.

 

Du bruker selv ordet ”pakkis”. De fleste pakistanere vil oppfatte det som veldig negativt. Det er akkurat et sånt ord som du ikke vil like å bli kalt.

 

Det virker som at du har negative oppfatninger om mange med innvandrerbakgrunn. De fleste innvandrere jobber for pengene sine, akkurat som alle andre. Voldtekt er absolutt et alvorlig problem, men det er dessverre også et problem blant alle grupper, også mange nordmenn er skyldige i dette. At du mener at noen bør henrettes på stedet – nesten ingen demokratiske land har dødsstraff lenger. Retten til liv er en grunnleggende menneskerett for alle, og er en viktig del av utviklingen av det moderne samfunnet. Tenk bare på hvor forferdelig det er når uskyldige mennesker har blitt henrettet.

 

Kanskje du burde bli kjent med litt flere innvandrere? Innvandrere er akkurat så forskjellige som etniske nordmenn!Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering