Hopp til hovedinnholdet

Mobbing på grunn av store pupper.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har en vennine som blir mobbet. Hun blir kalt hore og sånt fordi hun har store pupper. Folk sier også at hun burde ta sitt eget liv og at hun da gjør en tjeneste for verden. De sier det på facebook. Det går også mange rykter om hun rundt p.g.a. oppførselen hennes. Jeg prøver å si at hun burde stoppe å gjøre de tingene som gjør så hun blir mobbet, men jeg føler det er litt feil også siden hun må jo få gjøre hva hun vil. Hva kan jeg gjøre for å hjelpe hun og for å stoppe det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ja, det er vondt når noen vi er glade i blir mobbet. Dessverre er ordet hore et av de vanligste skjellsordene i skolegårder. Politiet oppfordrer ungdom til å melde i fra om mobbingen. Når mobbingen er på sosiale medier som Facebook eller mobiltelefonen er det enklere å bevise mobbingen fordi den er dokumentert. Politiet oppfordrer derfor ungdom til å ta kopi (printscreen) eller fotografere skjermen. PÅ den måten blir det lettere å stoppe alvorlige trakasseringer. Mitt råd er å følge politiets råd. Din venninne kan gå kledd som hun vil. Ifølge norsk regelverk er det ikke lov å trakassere eller krenke andre på grunn av kjønn, kropp, religion eller seksuell orientering. Det er fint at du ser at venninnen din har rett til å kle seg som hun vil. Vi lever i et fritt land. Det betyr at hvis en kvinne går naken betyr ikke det at andre har lov til å skjelle henne ut eller ta på kroppen hennes. Hun har aldri skyld i mobbing eller overgrep.  Hvis man velger en klesstil eller en hårfrisyre som er veldig synlig eller annerledes enn de fleste, skal man ikke mobbes for det.  Folk må øve seg på å akseptere andre som de er.  -Men rådene dine om at det går an å endre litt på hvordan man gjør ting HVIS man ønsker mindre oppmerksomhet på det, er jo velmente, og også noe som kan være aktuelt å lytte til. 

Hilsen lærern i Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering