Hopp til hovedinnholdet

Jeg tenker stygge ting om meg selv hele tiden. Det er kroppen min jeg ikke er fornøyd med. Jeg blir kalt stygge ting av andre. Kanskje livet bare ikke er for alle. Hjelp meg!

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er så lei av å gå alene. Jeg er lei av å bli kalt stygge ting; stygg, feit, monster. Jeg er fryktelig lei av livet. Det føles ut som om jeg er verdiløs. Selv om jeg vet jeg er det. Jeg vet jeg er flink i masse ting, f.eks turn. Jeg vet det. Men tror ikke på det. Hver dag er en tøff kamp. Kamp mot de skrekkelige physiske tankene. Lei av å være den "feite". Jeg er 165 høy, og veier ca 67 kilo. Ufattelig mye. Jeg vet. Jeg har forstått. Jeg vet jeg er feit, eller kanskje ikke? Jeg har kvinnelige former, og den tynneste midjen. Men selv kaller jeg meg selv hvalross. Som "vennene" mine, og familien min gjør. Dette plager meg så fælt, så skrekkelig mye! Går ikke en eneste dag uten jeg tenker på hvor feit jeg er. Selv med former og muskler. Anoreksien er i bakhodet mitt hele tiden. Hva skal jeg gjøre meg livet mitt? Snakke med mamma? Nei! Snakke med BUP? Aldri mer, tørr ikke å nevne det engang. Helsesøster? ALDRI Kanskje livet bare ikke er for alle. Hjelp meg:(

SVAR

Besvart 05.11.2015 19:01:03
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Hva skjer i puberteten?

Hormonene bobler i kroppen – kroppen er ikke lenger den samme, og følelsene svinger. Hva skjer?

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Hva er BUP?

På BUP får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig. Du får selv være med å bestemme hvordan du får hjelp som passer deg.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle