Hopp til hovedinnholdet

Læreren vår forskjellsbehandler jentene og guttene i klassen. Hva skal jeg gjøre? 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg går i 10. klasse og har problemer med diskriminering på min skole. Jentene har store fordeler i forhold til alle guttene. Jeg får letter anmerkninger enn jentene. På mandag gikk jeg sammen med to jenter til skolen. Vi kom for 30 min for sent. (Vi hadde en kvinnelig lærer den timen.) Det som skjer da er at jeg får en anmerkning og fravær på 30 min, mens til jentene sa bare læreren "så kan skje". Rett før Jul fikk jentene lov til å bruke 3 timer av en skole dag for å se på film og slappe av. Mens vi andre gutta hadde vanlig time, fikk heller ikke lov å vite hvorfor jentene fikk lov til dette. Jeg og de andre gutta på trinnet er rimelig lei av all forskjellsbehandlingen. Vi har lært litt om likestillingsloven og jeg lurer litt på hvordan jeg kan få tatt opp dette styret med skole? Hva kan jeg gjøre?

SVAR

Besvart 24.01.2017 13:02:59
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler på problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

 

Les mer
attach_file

Føler du deg urettferdig behandlet på skolen?

Blir du ikke sett i timene? Får du dårligere karakterer eller flere anmerkninger enn du synes du fortjener? Her er en oversikt over hva du kan gjøre for å løse problemet.

 

Les mer
account_circle