Hopp til hovedinnholdet

Gutter og jenter forskjellsbehandles. Hva skal skolen gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 15 år som går i 9. klasse. I mat og helse timene er det en kvinnelig lærer som helt åpenbart forskjellsbehandler guttene. Hun gir guttene dårligere karakterer selv om mange av guttene gjorde arbeidet bedre en mange av jentene. Det er ikke snakk om spesifikke gutter som blir forskjellsbehandlet, men guttene generelt. Flere av både guttene og jentene i klassen har lagt merke til forskjellsbehandlingen. Klager har blitt sendt inn flere ganger til skolen, men ingenting har blitt gjort. Hva er skolen pliktig til å gjøre? Kan hun få sparken for noe slikt?

SVAR

Besvart 17.03.2017 15:34:15
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Føler du deg urettferdig behandlet på skolen?

Blir du ikke sett i timene? Får du dårligere karakterer eller flere anmerkninger enn du synes du fortjener? Her er en oversikt over hva du kan gjøre for å løse problemet.

 

Les mer
attach_file

Skoleproblemer? Få hjelp av Elevorganisasjonen

Har læreren din lov til å stryke deg på en prøve du ikke har vært på? Elevorganisasjonen kan hjelpe deg med problemer du har på skolen.

 

Les mer
attach_file

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler på problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

 

Les mer
account_circle