Hopp til hovedinnholdet

Står det i Koranen at kvinner skal bruke hijab?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! I dagens samfunn har debatten om bruken av Hijab, Burka og Niqab innenfor Islam spilt en sentral rolle. Spesielt bruken av tildekkende slør på skolen og arbeidsplassen. Politikere og enkeltmenn forklarer det slik at Niqab, Burka, eller Hijab er kvinnediskriminerende og i enkelte tileller blir man tvunget til å bruke dette plagget. I tillegg vil tildekkingen av ansiktet (Niqab/Burka) gi et dårligere grunnlag, både sosialt og på skolen. Mens andre sier at det er en del av den enkeltes tro og vi må respektere han/hennes religion. Spørsmålet mitt er: står det konkret i Koranen at kvinner skal bruke Hijab, Burka, eller Niqab? Og i hvilken del av historien stammer dette fra? Eller har dette klesplagget oppstått gjennom andre religioner/kulturer og blitt en del av Islam, eller den enkeltes identitet?

SVAR

Besvart 23.06.2017 15:17:15
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Retten til religionsfrihet

Du har rett til å velge selv om du vil ha en religion eller ikke, hva du vil tro på, og hvordan du vil utøve religionen din.

 

Les mer
attach_file

Utsettes du for sosial kontroll?

Det er naturlig å ha grenser og regler hjemme, men noen foreldre kan være så strenge at de bryter norsk lov.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle