Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor er det mest jenter som er lettkledde i reklame og musikkvideoer?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Tenkte jeg skulle få frem noen synspunkter på likestilling. I filmer, musikkvideoer osv. Så er det på en måte jenter som må vise seg fram og så er det opp til gutten ka han syns. I for eksempel i noen musikkvideoer er mennene fullt påkledd og jentene i kanskje bare bikini. I filmer er kameraet retter mest mot jentens bryster eller mage når det kommer til sexscener. I butikker er det mye flere klesplagg der det er mest om å gjøre å vise magen, rumpen og brystene. Og få disse delene til å se best mulig ut. Det er så urettferdig. Det virker neste ikke som om gutter bryr seg noe særlig om hvordan det motsatte kjønn ser på dem i forhold til hva jenter tenker om dette. Er det bare gutter som skal bli tilfredsstilt her? Og jenter som må streve for å få lite i retur? Jeg føler at jenter i sånne tilfeller bare er til pynt. Hvorfor og hvordan har det blir sånn?

SVAR

Besvart 22.01.2018 16:50:57
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Likestilling mellom kvinner og menn

Hva skal til for å minske forskjellene mellom kvinner og menn? Det finnes en rekke tiltak og lover for å sikre et mer likestilt samfunn.

 

Les mer
attach_file

Kjønnslikestilling i Norge

Norge regnes som et av verdens mest likestilte land. Likevel har vi en rekke utfordringer før vi oppnår full likestilling mellom menn og kvinner.

 

Les mer
attach_file

Hva er likestilling?

Likestilling betyr til at alle mennesker skal ha like muligheter, uansett kjønn, seksuell orientering, religion, alder, etnisitet, sosial bakgrunn eller funksjonsevne.

 

Les mer
account_circle