Hopp til hovedinnholdet

Eg har lyst på hull i ørene/ear piercing

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! I sirka 2 år har eg hatt lyst på hull i ørene/ear piercing men jeg får ikke lov. Søstera mi fikk lov når hun var 6 år, og her er eg 13 år å får ikke lov! Eg synes dette blir en form for diskriminering. Sist gang eg spurte var to år siden og det brøyt ut i raseri fra pappa og sa «E DU HOMO ELLE? HÆ?» Mamma svarte et rolig nei og synes det passer bedre på jenter. Siden har eg spurt mamma flere ganger men får berre nei som svar. Har også tilbudt meg å betale selv eller ønske meg til jul men neida. Har også sagt ifra at eg skal jo liksom ikke gå rundt med noe diamant jålegreier i ørene, bare en vanlig rund svart piercing i øret. Så eg lurer på om dere har noen tips til å overbevise mamma og muligens pappa om dette er forskjellsbehandling og at eg burde få lov på egen regning. Mamma har selv tre hull i hvert øre.

SVAR

Besvart 17.06.2018 22:52:10
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette bør du vite om piercing

Piercing er ikke så uvanlig, og for de fleste er det ukomplisert og smertefritt. Men du kan få problemer med piercingen din. God hygiene rundt piercingen er viktig.

 

Les mer
attach_file

Hva kan du bestemme selv?

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
account_circle