Hopp til hovedinnholdet

Er jeg feminist?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er en jente som er 14 pr gammel og vil at verden skal være likestilt mellom gutter og jenter. Jeg mener at guttene i ungdomsalderen tror alltid at jentene er svake og at guttene er alltid best. Men jeg har sakt til flere guttene at det burde være likestilt. Jeg er ikke «feminist». Jeg mener at feminist er de som vil ha likestilt, men vil heller ikke ha noe og gjøre med gutter. Jeg liker gutter og alt det der. Men de fleste sier at jeg er feminist hvis jeg sier at guttene kan være litt overstyrende noen ganer. Så de kaller meg feminist flere gnager. Men jeg sier at jeg ikke er det. Så jeg lurte på om jeg er en feminist hvis jeg vil at jentene skal være like gode gutter. Jeg kan og syns at guttene kan være litt sånne mennesker man ikke helt kan stole på i ungdomsalderen. De vil bare ha kjæreste og sex hele tiden. Så jeg vil holde meg unna gutter til de blir litt modne. Er det normalt for en tenåring og tenke sånn. Og er jeg en feminist på grunn av det? Takk

SVAR

Besvart 24.09.2018 09:30:09
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er likestilling?

Likestilling betyr til at alle mennesker skal ha like muligheter, uansett kjønn, seksuell orientering, religion, alder, etnisitet, sosial bakgrunn eller funksjonsevne.

 

Les mer
attach_file

Kjønnslikestilling i Norge

Norge regnes som et av verdens mest likestilte land. Likevel har vi en rekke utfordringer før vi oppnår full likestilling mellom menn og kvinner.

 

Les mer
account_circle