Hopp til hovedinnholdet

Kjønnsroller

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg lurer på hvordan kan jeg få mine foreldre til å gå vekk fra det tradisjonelle tenke måten. jeg mener at i dagens samfunn så er vi unge for å ha likestilling og fjerne kjønnsrollene. Jeg er en jente og er en salgs gutt-jente.. har alltid likt å gjøre noe som er "gutte-ting" som å bygge, jobbe ute med forskjellige motor redskaper osv. Men pga jeg er en jente så får jeg ikke lov til å gjøre disse "gutte-tingene" har bare fått lov til å prøve og se på. jeg mener at jenter kan gjøre akkurat like mye som en gutt og en gutt kan gjøre akkurat like mye som en jente. har prøvd å snakke med dem om det, men de gidder ikke å høre på meg. Håper dere kan hjelpe meg holder på å bli sprø av at jeg bare kan gjøre de kjedelige "jente-tingene" vaske, rydde, lage mat, se på pappa og min bror gjøre tungt-arbeid ute og inne som jeg også vil gjøre, osv. Hilsen en jente som også vil gjøre tungt arbeid og gjøre like mye som en gutt.

SVAR

Besvart 04.10.2018 17:46:35
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Likestilling mellom kvinner og menn

Hva skal til for å minske forskjellene mellom kvinner og menn? Det finnes en rekke tiltak og lover for å sikre et mer likestilt samfunn.

 

Les mer
account_circle