Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor blir mennesker med rumensk bakgrunn hetset?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, så jeg er en Nordmann med både Norsk og rumensk bakrunn og jeg legger veldig ofte merke til på sosiale media at hvis noen sier de er fra Romania så begynner alle å kalle dem for hore, tyv, sigøyner etc. Feks på tiktok så var det en jente som sa hun ikke likte gutter fra Norge men gutter fra Romania, hun utalte seg litt frekt med så begynner en haug med Nordmenn å kalle henne en tigger en hore, en kriminell etc og etter å ha lest dette så har jeg vært frustrert i mange dager og ikke klart å sove om natten. Hvorfor er det så lite folk som vet forskjellen mellom sigøynere og Rumenere, Rumenere er jo et latinsk folk fra øst europa mens sigøynere ikke har en etnisk bakrunn. Jeg vet hvem jeg er men jeg føler meg så lite velkommen i Norge etter å ha lest de kommentarene, jeg vil ikke bli sett ned på bare fordi jeg er halvr østeuropeeisk. Svar litt fort fordi jeg er skikkelig syk psykisk av dette og tar antidepressiv som hjelper men ikke mot dette temaet. Takk

SVAR

Besvart 08.04.2020 14:49:30
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Har du slitsomme tanker, grubling og tankekjør?

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Her får du råd som kan hjelpe.

 

Les mer
account_circle