Hopp til hovedinnholdet

Har jeg lov til å være nazist?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Har jeg lov til å være nazist? *Kan jeg gjøre Nazi-hilsen privat *Ha Nazi-armbånd eller diverse nazi klær privat *Rope Sieg Heil privat *holde Nazi-flagg privat *Si at jeg er nazist og fortelle om hva jeg synes (politisk) *Nekte å gå i Synagoge, Moské, Lese om Jødedom osv... *Konfrontere fargede personer ved en politisk debatt? Takk er det ulovlig å gjøre dette annet enn privat? Er nazi tatovering lovlig eller ulovlig? Nokon sier det er lovlig! Har jeg lov å hate negere, jøder og muslimer privat osv? Har jeg lov å si at en ser på negere, jøder, muslimer, homser og funksjonshemmede folk som verdiløse på grunn av deres hudfarge, reoligion, etikk, livssyn, sekauell orientering og funksjonshemming osv privat eller offentlig og? Jeg gjør dette bare privat! Er det lov å elske Anders Behring Breivik og Adolf Hitler privat og ta nazihilsen etter bildene av dei ogsann privat? Jeg støtter dei begge to og elsker dei privat! Jeg er nazist og rasist! Jeg vil ikke gjøre noe ulovlig!

SVAR

Besvart 19.05.2020 11:16:03
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Her er lovene som forbyr rasisme og diskriminering

Visste du at Norge har en egen rasismeparagraf? Og at vi også har vår egen diskrimineringslov, som skal sørge for at ingen behandles dårlig på grunn av sin etnisitet, hudfarge eller etniske opprinnelse.

 

Les mer
attach_file

Hva er hatprat, og hva gjør du hvis du opplever det?

Hatprat er ytringer som sprer eller oppfordrer til hat mot personer fordi de tilhører en bestemt gruppe. Hatprat kan være ulovlig.

 

Les mer
attach_file

Retten til ytringsfrihet

Ytringsfriheten er en frihet til å gi uttrykk for meningene sine, og til å søke og motta informasjon. I Norge står ytringsfriheten sterkt, men det finnes visse begrensninger.

 

Les mer
account_circle