Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre når min familie undervurderes og mobbes pga etnisitet?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg er voksen mann og er etnisk fra Irak. Jeg tilhører til en familie der mora mi var lege. Mora mi jobber ikke nå, fordi da hun kom til Norge hun var gammel allerede og kunne ikke lære seg Norsk språk. Jeg opplevd mobbing fra folk som har personlige problemer med familien min og som sprer falske rykter om oss. De sa at mora mi har ikke vart lege og at hun har falsk utdanning dokumenter. De sa noen seksuelle frekke løgn om oss også. De har ikke sjekket min mors dokumenter, og de kjenner ikke oss så mye men de hater oss og det har skjedd flere mobbing fra dem mot meg ikke bare på skole (som jeg har allerede ferdig meg) men også på byen. Mora mi har vart helt klart om at hun nekter å kontakte politiet, og hun tror at politiet er rasist og det finnes ingenting som skal gjøre henne endre hennes tanker. Men jeg opplever det vondt når jeg ser folk undervurderer familien min og le på oss, og det bli helt umulig å bo i et miljø der jeg krenkes på. Så hva kan jeg gjøre da?

SVAR

Besvart 12.08.2020 12:13:06
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kan man bli kvitt rasisme?

Er det virkelig mulig å bli kvitt rasisme? Og hvordan gjør man det?

 

Les mer
attach_file

Her er lovene som forbyr rasisme og diskriminering

Visste du at Norge har en egen rasismeparagraf? Og at vi også har vår egen diskrimineringslov, som skal sørge for at ingen behandles dårlig på grunn av sin etnisitet, hudfarge eller etniske opprinnelse.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle