Hopp til hovedinnholdet

Si fra om dårlig oppførsel

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Eg har et problem med gutter i klassen min. De tuller og gjør narr av blant annet sterke taler som folk har holdt om seksuelle overgrep mot og undertrykkelse av kvinner. Eg synes ikke dette er greit. Eg synes det er direkte stygt og får vondt inni meg av at de holder på på den måten, men eg vet liksom ikke hvordan eg skal snakke imot og få de til å forstå at det ikke er greit at de tuller med sånt. De er jo bare barnslige og forstår nok ikke hvor alvorlig det er, eller i det hele tatt hva de snakker om. Hvordan kan eg ordlegge meg for å få de til å ta meg seriøst? Eg har aldri opplevd overgrep selv og kjenner heller ingen som har det som eg vet om, men eg føler virkelig at det er viktig å ikke godta dette og vil si i fra. Vet bare ikke hvordan...

SVAR

Besvart 04.10.2020 09:37:55
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Hvordan få slutt på mobbing?

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle