Hopp til hovedinnholdet

Hva defineres som å være rasist? Og hvorfor bruker mange "rasistkortet"?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei. her om dagen kom søstra mi hjem som går i 8 klasse. hun fortalte at vennina hennes hadde løpt ut av klasse rommet gåtene etter å ha blitt kalt rasist. hendelsen var at de lekte en klappe lek som de nettopp hadde startet på da denne jenta men en etisk bakgrunn kom bort å spurte om å være med. de sa at hun måtte vente til de var ferdig med runden. hun etniske norske hadde vist slengt ut at hun ble utestengt på grunn av at hun hadde en annen hudfarge og kalte denne jenta som sa det en jævla rasist. poenget mitt er at en 13 åring mener ikke dette utifra etnisk bakgrunn og greia er at dette med rasisme har ikke med. jeg mener at alt for mange utlendinger drar dette rastiske kortet alt for mange ganger i situasjoner hvor det ikke har en sammenheng engang. hadde dette angått en etnisk norsk jente så hadde ingen brydd seg. så spørsmålet mitt er jo hva som definerer det å være rasist og hvorfor bruker så mange det rasistkortet når de ikke får det som de vil? syntes de misbruker ordet.

SVAR

Besvart 16.11.2020 16:11:18
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er rasisme?

Rasisme kan finnes i mange ulike former. I denne teksten prøver vi å forklare det.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Her er lovene som forbyr rasisme og diskriminering

Visste du at Norge har en egen rasismeparagraf? Og at vi også har vår egen diskrimineringslov, som skal sørge for at ingen behandles dårlig på grunn av sin etnisitet, hudfarge eller etniske opprinnelse.

 

Les mer
account_circle