Hopp til hovedinnholdet

Kan moren min bestemme hvilken farge jeg skal ha på håret?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Kan foreldrene mine straffe meg for å farge håret mitt? Jeg er naturlig blondine og i min mors øyne, skal ikke man ha andre hårfarger enn blondt eller brunt. Hun er naturlig brunette men har bleket håret sitt siden hun var liten pike. Jeg farget håret mitt først svart, bleka det og nå har jeg farget det rosa. Hun ble fly forbanna og sier hun skal ta bankkortet mitt, at jeg ikke får lov til å gå ut og at jeg ikke fortjener mat. Jeg synes det er absurd! Hårfargen min definerer meg ikke som person! Jeg er 17 år, jeg har tjent egne penger og hvordan jeg bruker dem er da mitt ansvar?

SVAR

Besvart 04.02.2012 17:46:45
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Barneloven

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

 

Les mer
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Synes du foreldrene dine er for strenge, at dere krangler for mye, eller at du bør få bestemme mer? Her er noen tips til deg.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
account_circle