Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg holde tale på 17.mai selv om jeg ikke er helt norsk?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Det er snart 17. mai og dette har kommet i hodet mitt alt for mange ganger. Jeg ble født i Norge, men har utlandske foreldre. Jeg er som alle andre som bor her, unntatt hudfargen min. Jeg snakker flytende norsk, som mine foreldre. Jeg er etnisk-blandet, etiopisk, amerikansk, tysk og litt italiensk. Jeg har en annerledes hudfarge enn de på skolen. Jeg vil si at 8/10 på skolen er helt nordmenn. Poenget er at, jeg hører at ‘vennene’ mine sier n-ordet rett foran meg, sier at jeg snakker som en hvit person, og blir overrasket at jeg får gode karakterer i norsk. De tror at bare på grunn av de har så mye bedre liv enn oss andre, gir det dem rettigheter å si masse stygge ting (n-ordet + andre ting) rett foran oss. Jeg er elevrådsleder og må holde tale på 17.mai men er redd for å bli dømt fordi jeg ikke er helt norsk, selvom jeg ble født her. Spørsmålet mitt er, kan en som jeg holde tale, eller bruke festdrakt som alle andre?

SVAR

Besvart 19.05.2019 15:31:40
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Kan man bli kvitt rasisme?

Er det virkelig mulig å bli kvitt rasisme? Og hvordan gjør man det?

 

Les mer
account_circle